Alla inlägg under november 2011

Av Linda - 18 november 2011 13:04

Jag och Amanda startar vår helg redan idag. Vaknade med en hemsk huvudvärk som vägrar släppa trots värktabletter och vila...

På fm har vi lekt, kollat på Skrållan och varit på affärn. Efter en rejäl portion mannagrynsgröt somnade Amanda gott och sover än men lär vakna vilken minut som helst.

Själv har jag bullarna på gäsning och har även hunnit med att vara med på radion. P4s program Äntligen fredag och lyssnarrecept. Jag var sjukt närvös. Har ju varit med i radion flera gånger men då har jag ringt in och fått vara med på en gång. Den här gången visste jag om det långt innan och det gjortde att jag hann bygga upp en grymm nervositet. Det gick iaf bra och receptet på Fetaostlax hittar ni här.


I eftermiddag tänkte jag försöka hinna med att baka Kolakakor och sen är det dax för middagen som idag blir, hemmagjord snitzel med potatis och brunsås.

Kvällen blir lugn med soffhäng och Idol.


Imorogn ska vi åka och hämte rutchkanan som jag hittat på blocket. Mer planer än så har vi inte i helgen. Eller jo, på söndagkväll ska jag ju ha ljusparty.


Nä, dax att sätta in bullarna i ugnen.


Trevlig helg

Av Linda - 16 november 2011 11:38

Idag jobbar jag 16.30-21.30 igen. Jag som har hatat att jobba kvällar tidigare tycker nu att det är ganska skönt. Anatar att det beror på att vi har Amanda nu så jag få vara mer med henne.


Sandra blev inringd på jobb då det var kris, så Emil är med oss idag. Tuva vill hellre gå på dagis och leka med sina kompisar. Nu ligger både Emil och Amanda och sover och jag har precis kommit ur duschen.


Utvecklingssamtalet igår gick bra. Dom beskrev Amanda precis som hon är, glad, busig och bestämd. Hon vet verkligen vad hon vill! =) Det hon tyckte var roligast inne på dagis är musik, sång och dans. Precis som hemma. Ute leker hon över hela gården och är inte en sån som måste hålla koll så fröken är i närheten som många andra barn. En kavat liten tjej har vi! Sovningen går utmärkt och hon går och lägger sig själv efter lunchen. Lite stolt blir man ju över sin ögonsten. (precis som alla andra föräldrar) =)


Har hittat en rutchkana till Amanda på blocket. Precis en sån som jag har varit ute efter. Har prövat att ringa på den men får inget svar. Jag SKA ha den!


Nu ska jag äta lunch innan småttingarna vaknar.

Hej hej!

Av Linda - 16 november 2011 11:21

Idag jobbar jag 16.30-21.30 igen. Jag som har hatat att jobba kvällar tidigare tycker nu att det är ganska skönt. Anatar att det beror på att vi har Amanda nu så jag få vara mer med henne.


Sandra blev inringd på jobb då det var kris, så Emil är med oss idag. Tuva vill hellre gå på dagis och leka med sina kompisar. Nu ligger både Emil och Amanda och sover och jag har precis kommit ur duschen.


Utvecklingssamtalet igår gick bra. Dom beskrev Amanda precis som hon är, glad, busig och bestämd. Hon vet verkligen vad hon vill! =)

Det hon tyckte var roligast inne på dagis är musik, sång och dans. Precis som hemma. Ute leker hon över hela gården och är inte en sån som måste hålla koll så fröken är i närheten som många andra barn. En kavat liten tjej har vi! Sovningen går utmärkt och hon går och lägger sig själv efter lunchen. Lite stolt blir man ju över sin ögonsten. (precis som alla andra föräldrar) =)


Har hittat en rutchkana till Amanda på blocket. Precis en sån som jag har varit ute efter. Har prövat att ringa på den men får inget svar. Jag SKA ha den!


Nu ska jag äta lunch innan småttingarna vaknar.


Hej hej!



Av Linda - 14 november 2011 21:08

Idag har jag och Amanda varit ledig. Vi började dagen med en sovmorgon till 8.30 vilket var väääldigt skönt och välbehövligt för mig som jobbat delad tur fredag, delad tur lördag och heldag söndag. Jag som är van att bara göra fem-timmars pass. 

Vid 10 tiden begav vi oss mot Himlabadet där  vi mötte upp Frida och Tillie. Vi badade och åt lunch och vid 14.00 rullade vi hemmåt igen. Amanda somnade i bilen så jag bar in henne till sin säng och själv satte jag igång med maten. Gjorde en portergryta med älgkött. Den vart riktigt god! =)


Efter maten kom Sandra och barnen och lekte en stund innan det var dax för barnen att sova. När dom var nattade tog jag och Sandra en promenad och nu har jag kollat på Ensam mamma. Henke har gett sig ut på en joggingtur men är nog tillbaka snart.


Imorgon kommer Erika och William hit och äter lunch så nu har jag skrivit en liten inköpslista så jag kan åka på affären imorgon efter att jag lämnat Amanda på dagis.

Hon ska få gå 9-14 fast jag jobbar kväll. Tycker det är lite med bara en dag på dagis i veckan så därför får hon gå några timmar i morgon fast jag är hemma. Då kan jag passa på att röja på hennes rum. :P

Kl. 14.00 ska vi på utvecklingssamtal på dagis, det ser jag fram emot. Sen blir det jobb 16.30-21.30 för min del.


Nu ska jag läsa bloggar och hänga tvätt sen blir det natti.

Av Linda - 13 november 2011 20:09

Kom på att jag snart fyller år så jag tänkte slänga ut en önskelista till mina nära och kära:

  • Presentkort på Make Up Store (En make up)
  • Längdskidor
  • Rockring
  • Soda stream
  • Ställningar till 3 st Pioner
  • Överdragsbyxor
  • Skor med broddar
  • Väst i ullfrotté
  • Fotvård
  • Rattmuff

Passar på att uppdatera Amandas jul önskelista oxå:

  • Dockvagn
  • Docksäng
  • Pulka (ej babypulka)
  • Snowracer
  • Snölasse
  • Duplolego
  • Rutchkana (inne)
  • Ribbstol
  • Tofflor (Fårskinn eller sånna fina som finns på toffelhjalten.se)
  • Puzzel
  • Målarpapper
  • Stafli
  • Kläder i stl 92 (eller 98 som hon kan ha framöver)
  • Örontemp
  • Dvd/tv till bilen
  • Babybjörn Potta med ryggstöd
  • Smultron och sång cdskiva
  • Kassaapparat
  • Nattlampa (inte Ikeas)
  • Kulbana (från Ikea)
  • Hockeyhjälm med grönt spänne
  • Skidglasögon
  • Boken "365 godnattsagor"

Av Linda - 11 november 2011 13:11

Fredag 11-11-11 tjusigt datum. =) Egentligen skulle man kanske ha passat på att gifta sig idag... Men vi tar det en annan dag istället. =P


Jag har delad tur idag. 7-12 är avklarat, nu är jag hemma och har ätit lunch. Om 45 minuter ska jag hämta Amanda på dagis sen blir det lek och mys med henne innan jag ska tillbaka på jobbet 16.30-21.30


Amanda ska till farmor och farfar lördag till söndag. Henke ska snickra lite i helgen och fixa taket till källartrappen. Jag jobbar, så nästa gång jag ser Skruttis efter i eftermiddag blir på måndag morgon... :/ Men då är vi iaf lediga tillsammans.


Ska passa på att ta en powernap nu inna Skruttis ska hämtas


Trevlig helg!

Av Linda - 10 november 2011 07:58

Idag är jag ledig men Amanda får gå på dagis ändå för det är fotografering där. Jag tror att det är första gången som jag har henne på dagis fast jag är ledig och inte har någonting inbokat. Det känns lite konstigt....


Jag tror att jag ska passa på att städa och kanske baka lite, om jag hinner. Men först blir det en promenad...


Hej hej!

Av Linda - 8 november 2011 12:24

Idag jobbar jag 16.30-21.30

Pappsen kommer hit och är med Amanda en stund då det blir ett glapp mellan 15.45-16.30 då jag åker och Henke kommer hem. Tack världens bästa pappa för att du ställer upp när vi inte får ihop det. =)


Skruttis tog sovmorgon i morse och vaknade 7.00 Det var skönt tyckte jag. =)

Vid 10.30 kom Marie F förbi och vi tog en promenad. När vi kom hem åkte Marie och jobbade och Amanda och jag gick in och åt lunch. Nu sover skruttis och jag datanördar.


Är lite upprörd över Semper och deras Småfolksprodukter. Här går man som mamma och köper deras snacks i tron att man ger sitt barn nyttigare lördagsgodis och så visar det sig att man kanske ger dem cancer.... Hur kan det få gå till såhär?!

Som en vän till min mamma sa så behöver man äta stora mängder av ämnet för att få cancer MEN det känns iaf jävligt olustigt att man gett sitt barn dessa produkter!


Kärlek!


Nä, nu ska jag baka en kladdis. (Kicki!! Törs jag? ;P)


Hej hej!

Presentation


100319 kom vår älskade dotter Amanda till oss. Det var då vårt liv fick en helt ny mening.
Den dagen vi blev en familj!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards