Alla inlägg under januari 2010

Av Linda - 20 januari 2010 10:34

Onsdag.... å jag har ytterligare en kortkväll. Inte så dumt faktiskt. Känns ovanligt bra trots att jag föredrar dagpass.


Gårdagens dammsugning slutade med storstädning av hela lägenheten. Fort gick det å härligt att ha ett dammfritt hem. =)

Kvällen på jobbet gick bra och fort. Fick liiite ont av allt spring men ingenting om man jämför med helgens smärta.


Imorgon åker Henke å Tobbe till Tobbes mormor och morfar och kör skoter och blir borta till söndag. Jag frågade Henke hur jag skulle kunna sova ensam i så många dagar utan honom. Då erbjöd han mig att låna en gammal t-shirt att gosa med eller så fick jag låna hans kudde =) Gulle dig!! Jag tror nog att jag ska överleva.


Henke är snäll och ska köra min skoter till brorsan och Sandra ikväll ifall det blir skoteråka i helgen. Så slipper jag hålla på å böka med släpvagnen. Puss på dig darling! 


Har lyckats fått virus på datorn oxå. Det är något som inte stämmer. Ena sekunden står det att det är maskar och trojaner och nästa sekund är det ingenting....konstigt! Jag tror storebror får ta sig an detta. =)


Idag blir det lunch med Linda, trevligt, trevligt. Lika bra att göra sig klar för dagen.


Hej hej!

Av Linda - 19 januari 2010 12:00

Tog mig en liten sovmorgon i morse. Har inte sovit så bra inatt, haft ont lite här och där åsså är det ju dessa pinkningar som gör mig galen.


Klev inte upp förrän 10.00 men så har jag absolut inga planer för dagen heller så då kan jag lalla på bäst jag vill. Det enda jag ska göra är jobba 16.30-21.30 Riktigt skönt med en kortkväll.


Kanske man ska ta ett varv i lägenheten med snabeldraken. Ser att det kan behövas...


Tjingeling

Av Linda - 18 januari 2010 11:14

Då var lunchen nere och magen nöjd.


Imorse hade jag ställt klockan på 7.30 då vi fått meddelande om att sotaren skulle komma någon gång mellan 7.30 och 15.30 Man vill ju inte gärna ligga å tryna när han kommer så det var bara att upp och hoppa.

Vid 9.40 dök han upp.


10.00 hade vi tid på mvc för provtagning, vikt koll, magkoll och det bästa, lyssna på hjärtljuden. =)

Allt såg bra ut.


Bltrycket låg på 111/69

Blodvärde var 116. På inskrivningen var det 125 så det har inte gått ner särskilt mycket. Så jag behöver inte äta järntabletter. =) Mycket tack vare en bra järndepå i kroppen

Blodsockret låg på 4.5

Vikten 67 kg vilket innebär en ökning med 4-5 kg sedan inskrivningen

Magen mätte 28 cm

Hjärtljuden var 143 slag/min

Jag ligger strax över den "normala" kurvan men det var tydligen vanligt så det känns ju skönt.

Nu väntar vi bara på svaret på immuniseringsprovet.


Nu ska jag hänga tvätt.


Hej hej!

Av Linda - 18 januari 2010 10:41

Jaha, måndag och ledig. Vad gör man? Slappar...


Helgen på jobbet har varit tung och slutade med att jag bara jobbade halva min delade tur.

Jag gillar inte att klaga och biter hellre ihop än att visa att jag har ont eller inte mår bra. Men nu har jag inte bara mig själv att tänka på längre och dessutom går det inte att tvinga sig igenom dagarna på jobbet för att sedan gå hem och gråta av smärta. Lördagen var hemsk!!!

Alltså, det är fullt upp på helgerna. Vi är mindre personal men har lika många vårdtagare som ska ha hjälp, så tempot blir betydligt mycket högre och tyngre. Nån plats för vilopaus finns inte.

Det funkar i vanliga fall även om det är jobbigt då oxå. Men med en lite bula på magen och en helt annan fördelning av tyngden på kroppen + en ischias som blir värre vid för mycket spring klarar jag inte av helgerna längre. Det känns tungt... Men samtidigt är det inte värt att slita så ont och sedan få lida för det.

Därför har vi (Henke och jag) bestämt att jag inte ska jobba fler helger. Jag ska kolla med försäkringskassan om man kan ta ut havandeskapspenning enbart på helgerna till att börja med. Men fram tills jag har rätt till havandeskap kommer jag att ta semester på helgerna. På så vis tror jag att jag kommer klara av att jobba lite längre.

Jag har pratat med min chef och det var ok för henne, det känns skönt att hon är så förstående och hjälpsam just nu. 


Så med andra ord har jag jobbat min sista helg på väldigt länge, och det med blandade känslor då jag älskar personalgänget på helgerna och dessutom blir det ju mindre klirr i kassan. Men, men just nu går min hälsa i första hand... 


Nu måste jag stoppa i mig något, magen kurrar!


Hej hej!

Av Linda - 15 januari 2010 22:07

Då var det snart dax att krypa till kojs. Kvällen på jobbet har gått riktigt bra. Fullt upp men endå behagligt. Åsså jobbade jag ju med bästaste Sofia. =)


Dagen spenderades på BC, hade egentligen inte tänkt handla något men så sprang vi på babykläder. Så nu är första plaggen köpta. Två-pack vita body, två-pack gråa och grå/vit randliga byxor, två-pack mössor i samma som byxorna och två-pack vita strumpor. Vill ju inte köpa så mycket innan bebben kommer eftersom vi inte ska ta reda på vad det är och när den väl kommer vill vi ju ha könsrelaterade färger på kläderna. Men samtidigt måste vi ja ha nånting att ta på första dagarna.

Jag har tyckt att det känns tidigt att handla, det är ju trots allt drygt 2 ½ månad kvar. Men tiden springer iväg och så är det ju som Henke brukar säga: Vi ska ju ändå ha det så varför inte ta det nu när man hittar nåt som är bra. Så sant så!


Fick brev från försäkringskassan idag oxå. Mycket trevligt besked. Jag är beviljad hel havandeskapspenning f.o.m 7/2. Det känns riktigt skönt att ha det klart. Även om jag inte kommer sluta jobba då om jag mår bra. Men vetskapen att jag kan gå hem om jag behöver känns riktigt bra.


Nu ska jag hänga tvätt sen blir det till att sussa. Imorgon är det jobb 7-16.30 som gäller.


Natti natti!

Av Linda - 15 januari 2010 09:43

Idag jobbar jag 16.30-21.30 Skönt med kort kväll men jobbigt med kväll. Jag jobbar mycket hellre dag.


Har hunnit med att duscha och ätit frukost. Ska spendera dagen med Linda och Maja idag. Det blir en tripp till birsta.


Nu ska jag sätta igång en maskin tvätt och försöka hitta några kläder för dagen!


Ha en bra fredag!

Av Linda - 14 januari 2010 21:44

Åh vad det känns bra att jag bytt gardiner idag. Eller ikväll om jag ska vara ärlig.

På förmiddagen for jag till Sandra å där blev det sopp lunch. Var väl hemma igen till 15.00 Då latade jag mig i soffan en timme innan jag satt igång med maten. Den blev riktigt god! =)

Å till slut dök det upp en gnista extra energi så jag tog tag i gardinbytet. Känns skönt att julen är undanstökad.


Resten av kvällen har jag varit riktigt rastlös och trackasserat Henke...hehe =P  Lyckades till och med lura honom att hjälpa mig bädda rent i sängen. Eller så är det så att han är så snäll att han inte kunde gå därifrån när jag lurat dit honom. =) 


Nu ska jag gå å plocka ur diskmaskinen sen blir det till att krypa ner i den härligt nybäddade sängen.


Natti natti!

Av Linda - 14 januari 2010 09:39

Torsdag idag och jag är ledig.

Det bästa är när man har en ledig dag utan några planer och tar dagen som den kommer. Så kände jag aldrig förr, då kunde jag nästan få panik om jag inte hade något inbokat. Tiderna förändras. =) 


Igår åt vi middag och efter den la vi oss på sängen och slummrade till en timme. Vaknade vid 19.00 då var det bara att hoppa i ytterkläderna och bege sig till Ica Maxi för storhandling. Avslutade det hela med en milkshake från MAX. =) 


Idag går vi in i vecka 29.

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

  


På begäran lägger jag väl ut en bild på "ölmagen" då. =)

  

v. 29

Själv tycker jag inte att jag ser gravid ut alls utan bara fet! =/


Nu har jag nyss ätit frukost, ska väl ta och duscha och sen får vi se om jag orkar ge mig på att byta gardiner och bädda rent i sängen.

Sen får vi se om jag hinner med nå mer innan det är dags att börja med middagen. Idag blir det hemmagjord schnitzel med potatis, brunsås och ärtor.


Hej hej!


Presentation


100319 kom vår älskade dotter Amanda till oss. Det var då vårt liv fick en helt ny mening.
Den dagen vi blev en familj!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards