Alla inlägg under december 2010

Av Linda - 13 december 2010 09:48

Idag ska jag och Amanda lussa i Sköns församlingsgård med babysången. Det var tänkt att vi skulle lussa i Bosvedjan förra veckan med med magsjukor och åkommor så fick vi hoppa över det.


Just nu äter Amanda endast majsvälling. Hon skulle prova potatis och smör till lunch i lördags men det gick inte, hon tjöjdes och kräktes upp dom två små skedar jag lyckats få i henne. Så det fick bli gröt istället och den åt hon med god aptit.

När hon ätit klart åkte vi in till möblera och beställde sex matsalsstolar och sen åkte vi till Hans och Eva och drack kaffe. Blev kvar där ett bra tag så Amanda skulle äta middag, vi testade en halv portion gröt som med nöd och näppe gick ner. En timme senare packade vi ut oss i bilen och styrde mot Pelle och Jeanette. Precis när vi parkerar bilen hörs ett bekant ljud från baksätet. Amanda kräktes!! Det var bara att ta med alla saket och gå upp till P och J där Amanda fick duscha och bli ren. Sen var det full fart på henne igen.

Nu kör vi endast majsvälling i någon dag till + lite plommonpuré. Eftersom det är det enda hon får behålla. Sen får vi göra ett nytt försök. Blir det likadant igen då, så blir det ett samtal till barnkliniken.


Nu för jag att Skruttis har vaknat så nu ska vi leka lite.


Hej hej!



Av Linda - 12 december 2010 16:41

Om du ändå kunde prata och berätta hur du mår min lilla älskling.

 
Av Linda - 9 december 2010 09:55

Klockan 8.00 vaknade jag av att en nycket vreds om i ytterdörren. Jag trodde först att Henke hade försovit sig men det visade sig att han kom hem från jobbet. Han hade varit på toa ett x antal gånger på 30 min...

Nu spyr han och skiter om vartannat.

Själv påbörjar nu en kur med vitpeppar och handsprit (Tack Johanna!)


Amanda verkar bättre idag, hon har inte kräkts sedan igår vid 10.00 Igår kväll var hon VÄLDIGT gasig och bajsade flera gånger men än så länge verkar det ha lugnat sig.


Nu ska jag underhålla min lilla vildbatting.


Hej hej!

Av Linda - 8 december 2010 10:33

Min lilla sjukling med humöret på topp.

 
Av Linda - 8 december 2010 09:40

Eftermiddagen gick bra igår.

Strax efter förra inlägget somnade Amanda på mig och sov till 16.15 Hon åt gröt till middag med stor aptit och på det fick hon ett smörgåsrån som hon knaprade i sig fort.

Vid 18.00 satt vi i soffan och lekte och rätt vad det är börjar Amanda "hulka" och kräks igen.... (tur jag lagt en filt under oss, incase of). Det blev ytterligare en duch för Mandis och sen var det full fart igen. Vid 19.30 fick hon välling och slocknade på en gång.

Natten har varit lugn och hon har inte vaknat en gång. Vid 8.00 hörde jag henne då gjorde jag välling och så la vi oss i våran säng. När hon ätit upp somnade hon om och sov till 9.15 så det märks att hon är påverkad. Blöjan som i vanliga fall brukar vara väldigt blöt på morgonen var nästan torr idag så idag gäller det att tanka vätska. Lite tråkigt att inte vara med på lussandet med babysången idag, vi som köpt tomte dräckt och allt.... men huvudsaken skruttis piggnar på sig.

Just nu springer hon runt i gåstolen och drar i gardinerna...


15 minuter senare

Nu har ja just tagit reda på ytterligare en kräkning... Kanske dax att inse att magsjukan härjar ändå.

Av Linda - 7 december 2010 14:24

Det k änner jag mig som nu....


Amanda var pigg och fräsch i morse och hade inte kräkts något mer så jag bestämmde mig för att åka på babysimmet. Hon åt ju både välling och gröt i morse och fick behålla det och aptit hade hon ju oxå.

Det var full fart på henne på badet och efteråt åkte vi och åt lunch med Henke på Etage. Amanda hann somna på vägen dit och vaknade precis när vi ätit klart. Då värmde vi en burk spaghetti och köttfärsås (en av hennes favoriter) till henne men hon var inte ett dugg intresserad. Hon fick väll i sig fyra skedar sen tjöjdes hon och då vågade jag inte ge mer. Vi plockade undan, gick till bilen. Påvägen hem svängde jag in på BC för att köpa ett par skor som jag la undan igår. Precis när vi svängde ut på E14 hör jag Amanda hosta till och sen kräks(!!!)  Jag stannade till och konstaterade att det inte fanns mycket annat att göra än att fortsätta åka hem.


Nu är vi hemma Amanda är ren och leker för fullt. Det luktar inte "magsjuka" om kräkset men jag blir förvirrad.

Känner mig iaf som den sämsta mamman i världen som gick på badet idag. Kanske skulle ha stannat hemma och tagit det lugnt istället.

Imorgon ska vi lussa med babysången oxå men vi blir nog hemma... :(

Av Linda - 6 december 2010 23:00

Idag har jag och Amanda lunchat med Erika på stan, sen for vi ut på birsta för att byta ett par gardiner som jag köpt och ångrat mig på. Tog en sväng på BC oxå för att fördriva tid innan vi skulle till svärisarna och äta. Gick in på Ecco och hittade exakt sådana skor som jag vill ha. 999 kr kostar dom, jag har lagt undan dom till imorgon och jag tror faktiskt jag ska slå till. =)


Efter maten hos Henkes päron for jag och Henke på birsta för att handla lite julklappar mm. Amanda stannade hemma med farmor.

Har bara en julklapp kvar och det känns skönt.

När vi kom tillbaka till svärisarna hade Amanda just somnat i farmors famn. Eva berättade att hon helt oväntat kräkts upp hela middagen. Men ett tag senare hade vällingen gått ner utan problem. När vi satt där i soffan började Amanda röra sig och bli orolig. Eva gick ner med henne för att det skulle bli lugnare och mörkare och plötsligt hör jag hur Amanda hostar till och kräks igen. All välling kom upp!! Jag springer ner för att hjälpa till och när Amanda är rengjord och jag sitter med henne i knä så börjar hon hulka och kräks igen.

Vi gör rent igen och skyndar oss iväg hemmåt. Sitter på helspänn i bilen så fort hon hostar och i Töva blir jag tvungen att tvärnita då jag hör hur hon börjar hulka och sen kräks. Jag flög ut ur bilen och knäppte lös och slet ut henne så hon fick upp allt. Det var kladdigt som bara den men jag hade inte mycket annat till val än att sätta ner henne i babyskyddet igen och ta mig hem så fort som möjligt.

Väl hemma tvättade jag henne och när hon låg på skötbordet kommer det som en stråle ur rumpan och sen en hård knöl.

Förhoppningsvis var det stopp i rumpan och därav kräkningarna för nu har det varit lugnt i snart 3 timmar.


Nu ska jag hänga tvätten så att tyget till babyskyddet hinner torka ifall det går så bra att det blir bad imorgon. Sen blir det till att krama kudden, är sjukt trött efter att ha sprungit på stan och Birsta hela dagen.


Natti, natti!

Av Linda - 5 december 2010 09:59

Igår kväll var vi på julbord på Casino med Lisa, Marcus, Hans och Eva. Som vanligt åt man mer än man egentligen klarar av!!! När ska man lära sig?! Det var iaf traditionellt svanskt julbord och underhållning av Fantastic four. Riktigt bra och trevligt. Efter maten fortsatt kvällen i loungen (2:a våningen). Vi mötte upp Tobbe och Frida. Grabbarna spelade lite smått och stod sen i baren och "fyllde på". Lisa, Frida och jag tog det betydligt lugnare och satt vid ett bord och pratade hela kvällen.


Amanda hade vi lämnat hos mina mamma. Tuva och hon skulle sova där och ha myskväll med farmor/mormor och Tomas. Just nu längtar jag efter henne som en toook. Min ögonsten!

  

Henke ligger fortfarande och sover. Han vaknade till när jag klev upp och det enda han sa var "-usch" och så vände han på sig. Så jag anar en skapligt bakfull karl.


I fredags gjorde vi plankstek här hemma med Jonas och Sandra, det var riktigt gott. Pappa kom förbi oxå så vi hade en jätte trevlig kväll med lite godricka och surr.


Nu skriker (konstigt nog) magen efter frukost så det är väl bäst att tillfredsställa den. ;)


Hej hej!

Presentation


100319 kom vår älskade dotter Amanda till oss. Det var då vårt liv fick en helt ny mening.
Den dagen vi blev en familj!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2010 >>>

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards