Alla inlägg under oktober 2009

Av Linda - 13 oktober 2009 11:30

Vecka 16

 Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Av Linda - 12 oktober 2009 10:29

Ja, det är frågan...

Har varit inställd på att inte vaccinera mig mot svininfluensan men nu har jag börjat vela. Anledningen till att jag inte tänkt göra det är att jag läst att forskarna inte riktigt vet hur fostrets hjärna påverkas, någon menar till exempel att det finns en risk att fostret utvecklar ADHD eller DAMP. Sen är det ju det här med att vaccinet innehåller kvicksilver, vilket gravida rekomenderas att undvika. Samtidigt hör vi gravida till riskgruppen för att smittas och har därför "förtur" till att vaccineras. Och som jag har förstått det så beror det på att immunförsvaret är nedsatt när man är gravid. Och inte heller här vet forskarna hur fostret påverkas om mamman skulle insjukna. Det jag läst mig till är, att det kan bidra till komplikationer och förtidig födsel. Men vad innebär då komplikationer?!

Ja, det är inte lätt ska jag säga.

Hade jag inte varit gravid hade jag vaccinerat mig men nu är situationen helt annorlunda. Jag önskar att någon kunnig person kan berätta för mig hur jag ska göra. Men varken BM eller läkare får ju säga åt en vad man borde göra.

Någon annan med dessa funderingar som vill dela med sig?!


Idag blir det en tur till Västergård för att hälsa på Sanna . Annars blir dagen lugn, ska tvätta lite och förhoppningsvis orka slipa klart ramen så jag kan måla den.


Hej hej! 

Av Linda - 11 oktober 2009 10:52

Nu var frukost nummer två nere.

Nu blir det en dusch sen lunch å sen ska vi till Pelle å Jeanette å fira dem.

Av Linda - 9 oktober 2009 11:32

...berodalbana så långt jag ser, ena da´n är högsta vinsten på lotteri. Andra da´r så är det ingenting usch, som en kall dusch" (Trippel and touch- 100%)

Beskriver mina dagar väldigt bra just nu...


Gårdagen var väldigt lugn och spenderades i soffan framför tvn hos brorsan och Sandra. Riktigt skönt å mysigt.


Idag ska jag ner på jobbet med sjukintyget och så måste jag sätta mig å fylla i papperna från försäkringskassan så jag förhoppningsvis får pengar av dem någon gång.  

Sen bär det av till Matfors och familjen Hagman där vi är bjuden på supergod middag ikväll. Hoppas jag mår lite bättre då så jag kan njuta av maten. 

Nu har jag precis tvingat i mig lunch, ska bara knapra upp moroten så ska jag bege mig till jobbet.


Hej hej! 

Av Linda - 6 oktober 2009 19:33

Idag är första dagen på ungefär två månader som jag INTE mått illa mer än på morgonkvisten. Jag har tillochmed fått lite gjort här hemma å det känns underbart.

Är det på väg att vända?! *hoppas, hoppas*

Tyckte faktiskt nästan att det var gott med mat idag oxå, å det mina vänner har jag inte gjort på läääänge. Äta har bara varit ett nödvändigt ont. Idag är det en månad kvar till vi ska på UL. Ska bli skoj å se om uträkningen för BF  stämmer efter alla turer fram och tillbaka. Troligtvis går jag in i vecka 15 idag (14+0).


Nu ska jag klä på mig lite varmare kläder och gå ut på balkongen å slipa en tavelram som ska få byta färg från svart till vit.

Om 15 minuter är det Fula Betty och sen Desperata hemmafruar. Denna dag har inte kunnat bli bättre!

Wiiiieeeeeeee!!!!!!!!!!!


Av Linda - 5 oktober 2009 11:57

Äntligen har jag haft kontakt med både BM och KK. Enligt dem borde illamåendet börja avta om nån eller några veckor. Jag längtar! Blev iaf fortsatt sjukskriven till den 14/10. Känns skönt att ha det ur världen ett tag. Nu behöver jag "bara" koncentrera mig på att klara av en dag i taget. Just nu har jag varken ork eller lust att göra någonting. Mina dagar spenderas mestadels i soffan, ibland dyker någon kompis förbi och surrar bort en stund, vilket jag uppskattar mycket.

Annars trivs jag bäst framför tvn eller en bok. Men jag längtar till livet blir "som vanligt" igen. 


Helgen har varit skit, speciellt gårdagen. Allt jag lyckades stoppa i mig kom upp igen. Kändes som jag tog flera kliv tillbaka. Om det bara kunde finnas något att göra åt det när dessa dagar kommer. Det bästa är att sova. Blir bara såå rädd för att det ska bli en ond cirkel igen och att jag ska behöva läggas in igen.

Idag har jag iaf fått behålla det jag ätit =) *peppar, peppar*.


Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och läsa lite.


Hej hej! 

Av Linda - 3 oktober 2009 17:54

8.00 - Kräktes, fikade, kräktes, fikade, kräktes

10.00 - Duschade, fikade, vilade

10.45 - Jonas, Sandra å Tuva kom

11.30 - Dop

14.00 - Tittade på när Jonas, Tuva å Henke åt på sibylla

15.00 - Åkte till stugan å täckte över båten

16.45 - Skjutsa Jonas å Sandra på 30-års fest

17.00 - Hem, vila


Så nu sitter jag här i soffan. Henke lagar mat å Tuva tittar på Pippi. Blir en lugn kväll framför tvn...


Hej hej!

Av Linda - 2 oktober 2009 11:15

Klockan är över 11 å jag ligger fortfarande i sängen, har dock varit vaken sen åtta. Har hunnit med två frukostar å  nu är det väl snart dags för lunch nr ett.


Blir så less... försökte få tag på min BM hela dagen i går och hela morgonen idag. Till slut fick jag nog å ringde till BM-mottagningen och där var dom då halvt motsträviga och sur. Tror dom att man spelar eller vad är det frågan om. Orkade jag och mådde jag bra skulle jag väl för faan jobba. Så jävla roligt är det inte att ligga hemma å må illa mest hela tiden å se ett hem som håller på att förfalla å inte orka göra något åt det. Jag har tur som har världens bästa Henke som plockar å städar å grejar. Men det gör ont för jag vill ju dra mitt strå till stacken... Dessutom skär det i mitt hjärta när jag tänker på lönen jag kommer få nästa månad = pisslön.

Hursomhelst så slutade samtalet med att hon skulle skriva till någon läkare som eventuellt skulle ringa upp mig idag. Annars fick jag höra av mig på måndag igen. Så det är bara å hoppas på att jag får ett nytt intyg, annars får jag väl ta tjänstledigt å vara hemma utan en krona. Men, men det är det värt för just nu är det min kropp som bestämmer över mig.

Skönt att chefen var förstående iaf, när jag ringde henne å sjukskrev mig måndag-tisdag till att börja med.


Ja, mycket gnäll vart det nu men take it or leave it. Långt därinne finns iaf en glädje för att vi två ska bli tre. Längtar till början av november då vi ska på UL, allt lär bli så mycket verkligare då. Hoppas dom släppt på besöksförbudet så Henke får följa med.


Nä, nu ska jag kliva upp å tvätta mig, måste på apoteket å hämta ut mer medicin för illamåendet oxå.


Hej hej!

   


Presentation


100319 kom vår älskade dotter Amanda till oss. Det var då vårt liv fick en helt ny mening.
Den dagen vi blev en familj!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards