Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Vaccineras eller inte vaccineras?!

Av Linda - 12 oktober 2009 10:29

Ja, det är frågan...

Har varit inställd på att inte vaccinera mig mot svininfluensan men nu har jag börjat vela. Anledningen till att jag inte tänkt göra det är att jag läst att forskarna inte riktigt vet hur fostrets hjärna påverkas, någon menar till exempel att det finns en risk att fostret utvecklar ADHD eller DAMP. Sen är det ju det här med att vaccinet innehåller kvicksilver, vilket gravida rekomenderas att undvika. Samtidigt hör vi gravida till riskgruppen för att smittas och har därför "förtur" till att vaccineras. Och som jag har förstått det så beror det på att immunförsvaret är nedsatt när man är gravid. Och inte heller här vet forskarna hur fostret påverkas om mamman skulle insjukna. Det jag läst mig till är, att det kan bidra till komplikationer och förtidig födsel. Men vad innebär då komplikationer?!

Ja, det är inte lätt ska jag säga.

Hade jag inte varit gravid hade jag vaccinerat mig men nu är situationen helt annorlunda. Jag önskar att någon kunnig person kan berätta för mig hur jag ska göra. Men varken BM eller läkare får ju säga åt en vad man borde göra.

Någon annan med dessa funderingar som vill dela med sig?!


Idag blir det en tur till Västergård för att hälsa på Sanna . Annars blir dagen lugn, ska tvätta lite och förhoppningsvis orka slipa klart ramen så jag kan måla den.


Hej hej! 

 
 
Ingen bild

Emma H

13 oktober 2009 16:03

Hej, hittade hit genom facebook :) Jag har samma problem ang vaccinationen. Men jag är åt andra hållet. Hade jag inte varit gravid så hade jag inte vaccinerat mig, nu däremot så ligger vi i riskgrupperna pga att vår lungkapacitet blir mindre när bäbis växer och vi har lättare att få lunginflammation eller andra komplikationer som man (vad jag förstått) har svårt att bota pga risk att skada barnet. Av dom gravida som smittats (och dött) har inga barn smittats. Alla barn har levt, det är mamman som det inte gått att rädda. Dom har även smittats i slutet av graviditeten där en tidigt födsel varit möjlig.
Sen tror jag att skadorna som kan uppkomma är minimala, hade det varit stora risker hade dom inte vaccinerat gravida. Vi är dom känsligaste grupperna och vi har lättare för att bli smittade än andra. Tyvärr räcker bara vaccinet 1år och vi vet inte ens om det hjälper. vaccinet är gjort efter dom första fallen och influensan kan likaväl ha muterat vilket gör att vaccinet är värdelöst. Detta kan man alltså inte veta förrän efteråt..
Jag är i valet och kvalet och har bokat tid hos läkare för att vi ska ut och resa och tänkte rådfråga om vaccinet samtidigt. Litar inte riktigt på Bm ;) just nu lutar det åt att jag kommer att ta det eftersom vi ska åka utomlands när jag är i v31 (hur nu det ska gå?). Men det är svårt, jag önska man hade mer information om det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 30 mars 2014 20:33


Grattis älskade Julia! Igår blev du 1 år.

Av Linda - 27 mars 2014 20:19

I mitten på februari sökte jag ett jobb. Ett jobb som jag tror skulle vara väldigt lärorikt och utvecklande. Men med mitt självförtroende så trodde jag såklart inte jag hade någon chans. Igår ringde dom och vill att jag kommer på intervju...!! Känn...

Av Linda - 19 mars 2014 20:03

Idag blir vår stora älskling 4 år! GRATTIS Älskade Amanda på din dag! Började dagen med sång, paket och chokladboll i sängen. Självklart satt det ett ljus i chokladbollen så hon fick blåsa ut det. Dagen fortsatte med godsaker och kvällen spenderad...

Av Linda - 13 mars 2014 22:25


  Lillan tog sin första tur med gåvagnen idag! ♡   ...

Av Linda - 13 mars 2014 22:22


Hm... sista bilden kom visst inte med så här kommer den!

Presentation


100319 kom vår älskade dotter Amanda till oss. Det var då vårt liv fick en helt ny mening.
Den dagen vi blev en familj!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards