Alla inlägg under april 2011

Av Linda - 28 april 2011 20:58

Dagen började helt utan planer och slutade med att jag följde med Sandra och barnen in till stan på förmiddagen. Efter en lunch på charm åkte jag och Amanda hem då det var dags för henne att sova.

Förr kunde hon somna vart som helst men nu är hon så stor ,medveten och nyfiken så hon kommer inte till ro om vi är ute och ränner.

När hon vaknade var det håll igång och humöret som redan innan lunch inte var på topp, fortdatte i samma mönster. Små gnällig, arg och riktigt förbannad imellanåt - en dålig dag för Skruttis helt enkelt!

Även jag har varit trött hela dagen och kännt mig seg och det har ju inte gjort tålamodet bättre.


Vid 17.30 kom Henke hem då åt vi kalops och vid 18.00 stoppade vi Amanda i badet. Efter badet blev hon heeelt hopplös och super trött så hon fick gå och lägga sig, visserligen somnade hon inte förrän vid 19.00 och vi fick lov att sitta inne hos henne tills hon lagt igen sina blå. Men hon var iaf lugn när hon låg i sängen, bättre det än en galen onge! =P


Ikväll var det springdax igen, Jonas och Henke tog sin runda först och sedan jag och Sandra. Men det var inte lika lätt idag då träningsvärken sen i tisdag känns ordentligt. Så för oss damer blev det mest power walk.


Nu är jag nyduschad och hungrig som en gris så det får bli ett stort glas vatten och ett äpple sen ska jag placera röva i soffan och invänta Big brother.


Imorgon får vi frukost sällskap av Sanna och sen kommer Jossan och Elias. Det ser vi fram emot.


42 dagar kvar till Turkland! =) 


Hej hej!

Av Linda - 27 april 2011 19:55

Gör väl ett försök att kludda ner några rader....


Idag har jag varit på APT med jobbet och Amanda har varit hos sin mormor sen igårkväll.

Vi har haft en heldag på Villa Marieberg med lite redovisning, information och apt. Det var riktigt skoj att träffa alla igen och jag känner mig laddad inför måndag då jag kör igång och börjar jobba igen. Fast jag antar att jag kommer ha världens ångest på söndagkväll...... Kommer ju vara borta så mycket från skruttis och det känns jobbigt men samtidigt ska det bli skönt att få ett avbrott från min nuvarande vardag som mamma. Mycket blandade känslor när man börjar känna efter... lika bra att låta bli!

Hur som helst så är det ju bara fyra veckor jag ska jobba sen går jag hem på mammaledighet igen över sommaren. Anatar att de kommande fyra veckorna kommer svischa förbi.


Annars då?! Altanen är på väg att rivas, nästan bara stommarna kvar sen är det dags att börja riva uteplatsen och bron på framsidan.

Töjan och pomperipossa-trädet kapade vi ner förra helgen och nu i helgen klippte vi ner häcken på baksidan, krattade tomten och röjde lite.

Hoppas det torkar upp fort i backen så vi kan börja med dräneringen så vi kan få bygga upp allt igen och kunna njuta lite mer av altanen och uteplatsen i sommar.


Tanken var att vi skulle till Storlien i påsk men då vädres skulle vara så mycket bättre och varmare här så valde vi att stanna hemma. Fattar inte att det kunde bli så varmt. Vi hade 27 grader I SKUGGAN en av dagarna. Helt sjukt! Nu vill man ju bara ha mer sommar.


Amanda då...hon vinglar fram på sina små ben, balansen är inte på topp än men hon blir duktigare och duktigare men väljer fortfarande att krypa en del. Tänderna har blivit sex stycken och munnen hennes går i ett. Det är inte många minter på en dag som hon är tyst, det är så härligt att se att hon verkligen försöker upprepa orden efter att man sagt något. Anatar att hon brås på mor sin och blir en pratkvarn...=P

Hon älskar fika och glass är en favorit. Maten är det si och så med, vissa dagar äter hon som en häst medan hon andra dagar knappt vill ha någonting...men det är tydligen heeeelt normalt! =)

Hon klätrar på det mesta och mitt hjärta är nog i halsgropen minst en gång om dagen. Upp kommer hon ju oftast men sen att det är nivåskillnad och går neråt, det har hon inte riktigt fattat än...

Spegeln är hennes bästa vän, hon kan stå flera minuter framför den och titta på sig själv, lägga saker på huvudet, axlarna och runt halsen och sedan inspektera hur fin hon blir.

Hon vet vart öga, näsa, mun, öra, huvud, hår, magen och fötterna är.

Humör det har hon så det räcker och blir över och det bor en riktig liten dramaqueen i frökens kropp. Hon vet precis hur man ska låtsasgråta för att få uppmärksamheten och skrattar vi så "skrattar" hon med oss på ett riktigt tillgjort sätt.

Jag älskar dagarna med henne och får många härliga skratt åt henne.

Vår skatt!

   


Nä, nu får det räcka för den här gången. Åter till hushållssysslorna!


Hej hej!


Av Linda - 15 april 2011 14:58

Då var galonhandskarna köpta, synd bara att dom rosa var helt slut både i butik och på lagret så vi fick nöja oss med röda... men som tjejen i kassan sa "idag ska man blanda färger, det är modernt!"  ;)

En vit mörkläggningsgardin blev det oxå och en rosa stol som Amanda kan sitta i ute i solen. Fick även med två kassar mat från ica och två kassar vin från boa. HELGEN ÄR RÄDDAD! =P (och jag är pank!!!)


Nu ska Amanda och jag power nappa i soffan.


Trevlig helg på er!

Av Linda - 14 april 2011 20:33

Nu är det bara 3 timmar kvar av tävlingen så kom igen nu och

rösta på vår lilla skatt.


Av Linda - 14 april 2011 19:50

Eftersom jag inte vet vad jag ska skriva om på bloggen längre då mina dagar helt och fullt handlar om Amanda, mig och vänner, vilket kanske inte är så roligt att höra om... så bjuder jag på bilder från vår vardag istället. Antar att det uppskattas mer. =)


Bilder från Tuvas 4-års dag den 9/4 -11


Paketöppning.

   

Visar upp det snygga regnstället hon fick av mormor och morfar

Några av gästerna:

Lillebror Emil och kusin Amanda var såklart där...

   

...och tremänningarna Max och Thea.

 

Stortjejen blåser ut ljusen på tårtan.

       

Kalaspinglan Amanda

 

En tjej som blev galet förtjust i Tuvas fåtölj.


Vår vardag.

Provar cyckelsitsen och hjälmen

Mamman tyckte att vi skulle måla med vattenfärg men skruttis ville hellre äta den så när mamman sa ifrån blev det sura miner....

     

Spatserar lite

  

Provar pappas mössa och självklart måste hon spegla sig. =P

 

Dagen som varit...

Utelek på bar backe för första gången vilket gillades skarpt. (ja, hon har den fula vanan att peta i näsan!!!!)

 

Och så ett riktigt vår tecken - Majblomma, som vi köpte av grannpojken Erik idag.


I morgon blir det en sväng på Birsta med Sanna, ett måste att köpa är en mörkläggningsgardin till Amandas rum och galonvantar sen bär jag även sugen på en ny kokbok.


Nu ska jag mysa ner mig i soffan och försöka låta bli att somna, är lite mör efter en natt med jobb. Henke jobbar över så han lär jag inte se förrän imorgon.


Om 55 dagar lyfter planet mot Turkiet =)

Livet leker!


Hej hej!

Av Linda - 11 april 2011 20:33

Igår var Amanda hos farmor och farfar några timmar. Henke var men min pappa och fiskade och jag rännde runt på Birsta i alla affärer som säljer cyckelsitsar och cyckelhjälmar och jämnförde pris och kvalitet.

Det slutade med att jag köpte både hjälm och sits på coop totalt 600 kr. Perfekt!

Så ikväll blev det en provtur på gatan och snacka om en liten tös som älskade det. Amanda ville inte kliva av när jag tog av henne hjälmen och lyfte ur henne. Så det bådar ju gott men tanke på att jag älskar att cyckla. Är det bra väder i morgon så blir det en lite längre tur än ikväll. =)


Amanda fick forografering i 1-års present och nu har vi äntligen lyckats välja ut de bilder vi vill ha och vilken storlek de ska vara i så i morgon ska jag ringa och beställa dem.


Imorgon är det babysång här i Matfors igen. Blir nog kanske till att hålla oss i dockvrån istället  för Amanda har inte riktigt ron i kroppen att sitta stilla och sjunga längre. Nu är det mer lek och bus som gäller.


Våren har kommit också, snart är all snö borta på tomten. Det trodde man ju inte! Synd bara att vi har leråker på baksidan efter att dom borrade för bergvärmen där i vintras. Och inte kommer det bli bättre heller. Så fort det torkat till lite så ska vi sätta igång med dränering av huset, vilket innebär sjuuukt mycket jobb då vi måste riva både altanen på baksidan och bron och uteplatsen på framsidan. Sen ska det byggas upp igen.... med lite förändring! Fast så långt ser jag inte än, känns bara jobbigt att inte kunna nyttja gräsmattan då man äntligen har en! Jag och Amanda får väl hänga på stränder och hos kompisar i sommar.


Och så lite bilder:


Amandas 1-års kalas

       


Busar vid matbordet.


Visar upp sin nya byxdress

    


Aktiviteter som vi fyller dagarna med:


Kliva i och ur gåvagnen

 


Rida på är en favorit


Bilen är oxå en favorit

   


Provar Tillies motorcyckel och naturligtvis måste man låta som en oxå. =)

 


Läser bok i tältet

 


Bilder från Tillies 1-års kalas

                   


Och så en bild på det blivande paret. ;P

 

Amanda och Elias.


Nu ska jag krysta lite till En unge i minuten!


Hej hej!

Av Linda - 8 april 2011 18:02

Som sagt det händer sjukt mycket i Amandas utveckling just nu....


...här är hennes första steg! 1 år 2 veckor och 4 dagar gammal.

Otrolig känsla och självklart så grät jag en skvätt.


Hinner tyvärr inte blogga mer just nu men det här var verkligen något jag ville få med så jag kan gå tillbaka och minnas.



Presentation


100319 kom vår älskade dotter Amanda till oss. Det var då vårt liv fick en helt ny mening.
Den dagen vi blev en familj!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards